Danmarksmesterskab i Feltsport

26. september 2014

AS-Feltsport hjemtog i år både det individuelle danmarksmesterskab, andenpladsen og holdmesterskabet. I tillæg fik de gamle drenge også et holdmesterskab og fine individuelle placeringer.

DM-Feltsport blev i år arrangeret af Skive garnison, og konkurrencerne foregik på Mors. Vi kørte op dagen før, en hyggelig tur hvor snakken gik lystigt. Indkvartering på Skive kaserne. Efter morgenmaden kørte vi til stævnepladsen, som lå i kanten af Legindbjerge skov, lige syd for Nykøbing Mors.

Første disiplin var feltskydning med pistol, det foregik i strandengene på vestsiden af Mors. Fine, regulære skydninger, der gav god spredning. Derpå transport til kortlæsning og afstandsbedømmelse midt på Mors, stationspunkterne var i kanten af hver sin kirkegård (som jo ligger højt). Kortlæsningen virkede let, men gav alligevel god spredning. Herfra videre til stævnepladsen og håndgranatkast. Og så var vi klar til orienteringsløbet i den stærkt kuperede skov Legind Bjerge. Ikke hele skoven var med på kortet og det lykkedes flere (dog ingen AS'ere) at forvilde sig uden for kortet og bruge meget tid på at finde tilbage.

Tilbage på stævnepladsen ventede vi spændt på at beregningerne indløb, og vinderne skulle kåres. Der blev trængsel af AS'ere på præmieskamlerne. Ulrik Nielsen blev danmarksmester. Tillykke Ulrik. Christian Saxe blev nr. 2. Og sammen med Kai Willadsen hjemtog de holdmesterskabet, flot. Det skal nævnes at Kai har passeret de 60 år, men stadig mageter at kæmpe med de unge.

I veteran 1 klassen blev Jørgen Pedersen nr. 2 og i veteran 2 vandt Peter Werling. Sammen med NEOH vandt de holdmesterskabet for gamle drenge.

Peter Werling

 


I midten vinder HE Ulrik Nielsen, th. nr. 2 Christian Saxe

AS hold vinder af HE for hold: Kai Villadsen, Ulrik Nielsen og Christian Saxe